Joo, hullu ämmä! Tässä siivotessa on nuo kangaspinot koittaneet huudella että tee meille jotain!  Tänään sitten jo aamusta aikaisin tulostelin netistä vaippakaavoja!!! Tein siis neljä kappaletta pieniä "näpsy"-vaippoja. Pintana frotee, sisällä flanelli ja näiden välissä jämäpaloista kootut imuosat jotka koostuvat 1-2 palasta flanellia ja yhdestä palasta froteeta sekä sinisestä teepaidan hihasta eli kaksinkertainen trikoo siellä vielä. Voi olla että se ei vielä sinällään ole riittävä imuosaksi, mutta voihan niitä sitten laittaa lisää vaipan sisään jos sitten joskus tulee edes käyttöön.

185820.jpg185822.jpg185825.jpg
Tuossa keskimmäisessä kuvassa on pahasti keskentekoinen vielä tuo vaippa. Ei ole nimittäin vielä surautettu saumurilla ympäri. Alakuvassa vaipat on viimeisteltyinä.

Viisi tuntia se otti aikaa ihan alkutekijöistään (siis kaavat, leikkuu, ompelu ja viimeistely) Kankaat on olleet viitisen vuotta odottelemassa muotoutumistaan vaipoiksi, joten en yhtään muista mitä ovat aikanaan maksaneet.

Jos laskisin näille jonkin hinnan, niin se lienisi 5 h x 10€/h eli 50€ yhteensä eli 12,5 €/kpl... Taitaisi ostaen tulla halvemmiksi... Eikä nyt voi perustella edes sillä tekemisellä... Muutakin olisi!!! Kuten keittiössä vanhan astianpesukoneen tyhjennys ja uudelle tilan raivaaminen. (vaatii uskomattoman paljon, kun tuo vanha on sijoitettu työtason alle ja työtasolla on tavaraa... isoimpina leipäkone, kahvinkeitin ja leivänpaahdin)
**********

Lisäystä...

Tuli sitten kyssäri että mikä tuo keltainen juttu on... Se on "Näpsy" tai "Nappi-nippa" eli vaipan kiinnitin. Toimii hienosti sideharsojen ja froteen kanssa.