Ollaan täällä vielä. Ei ole talvi tulollaan kukistanut ;-)

Lumimyräkkä ja sen aiheuttamat sähkökatkot sekoittivat adsl-boksimme ja olimmekin siis perjantaihin asti nettipimennossa. Perjantaina ajelin päivittämään boksin ja samalla ostin tytöille valokuvausta varten uusia vaatteita. Mieskin oli perjantain sairaslomalla kun flunssa pukkasi päälle.

Itseasiassa voisin tähän tällätä muutaman rivin katkon aikana kirjoitettua tekstiä...

Nettikatko

1.11. Pyryn päivä ja pyryttänyt onkin

Jouduin tiistai-iltana jäämään työmaalle yöksi (onneksi on motelli!!!) koska tiet oli tukossa enkä olisi a) päässyt työmaan pihalta pikatielle kolaamatta ja b) jos olisinkin päässyt pikatielle niin tuskin olisin pikatieltä päässyt kotipihalle.

Nukuin yön erittäin huonosti. Sänky tuntui erilaiselta ja etenkin liian kapealta. Tuuli ujelsi nurkissa ja ryskytti ikkunaa jonka pelkäsin tulevan niskaan. Heräilin tämän tästä ja sain kuten joten unta noin kolme tuntia. Viideltä mies laittoi tekstiviestiä, että tiet edelleen tukossa joten jäin maleksimaan työmaalle kunnes sieltä saataisiin takapiha puhtaaksi että minä saisin autoni liikenteeseen.

Kello oli 12 kun viimein ajoin läpi tuulen ja tuiskun kotiin. Kotona oli vain 13 astetta lämmintä sisällä (oli tiistai-iltana olleet sähköt poissa kolmisen tuntia ja siinä tuulessa tämä torppa jäähtyy aika nopeasti). En yksinkertaisesti jaksanut lähteä puiden kantoon, mutta pyykkiä tälläsin koneellisen peseentymään ja astioita samaten.

Heräsin jossain vaiheessa miehen kiukutteluun ettei täällä ole tapahtunut yhtään mitään! Totta hemmetissä suutuin kun olin kuitenkin tehnyt jotain, ja siinä samalla jopa laittanut paperiroskia pesään odottelemaan puita. Olinhan kuitenkin tehnyt 9 tunnin työillan, nukkunut huonosti kolme tuntia, odottanut 7 tuntia että tie autolta pikatielle saataisiin auki ja sitten kotiin tultua sentään jotain tehnyt ennen kuin käperryin kahden viltin alle nukkumaan (ne molemmat tunnit) ennen kuin mies tuli kotiin.

Onneksi mies kuitenkin pyysi ärhentelyään anteeksi kun selitin tilanteen! Nukuttiin molemmat vielä sen aikaa kun lapset katsoivat lastenohjelmat ja sitten aloimme touhuta vähän enemmän. Mies haki pari pahvilaatikollista puuta ja minä tyhjäsin mm. Puuhellan päällisen. Kaikkissa huoneissa roihusi tuli tulisijoissa ja pikkuhiljaa alkoi talo lämmetä. Nyt kirjoitushetkellä seinällä oleva mittari kertoo lämpötilan olevan 16,7°C joka on jo melkein 4 astetta enemmän kuin oli kotiin tullessa.

Keitin kananmuniakin taas vaihteeksi; tällä kertaa puuhellalla. Porin-Matissakin oli valkea ensimmäistä kertaa sitten viime talven ja hienosti veti. Itse asiassa vähän liiankin, ei riittänyt kolme tulitikkua sytyttämiseen kun veto oli niin hurja että imaisi liekin sammuksiin ennen kuin ennätti sytyttää sytykkeet.

2.11.

Poikkesin Motellille syömään; itselle pelkästään on tyhmää laittaa ruokaa joten olen käynyt tuolla syömässä. Pomo siinä manaili että yksi työkaveri ei vastaa puelimeen. Koska tuo työkaveri asuu ihan yhden huoltiksen vieressä, josta olivat motellille tilanneet polttoainepumpun. Olisi tuo työkaveri voinut hakea sen työmatkallaan, mutta kun ei vastannut puhelimeen, niin ei sitten onnistunut. Pomo sitten kysyi josko minä voisin sen käydä noutamassa. Lupasin ja hain.

Netti on edelleen poikki! Tai siis adsl-boksimme on mykkä. Softa on jumittanut... Kolmas kerta tämän vuoden aikana... Tässä olen pähkinyt että pitäisikö tuo vielä päivittää (maksaa kympin) vaiko ostaa kokonaan uusi (hintaa n. 60€), vaiko peräti hoitaa molemmat samalla kerralla... Olisi sitten uusi purkki kun softa jumittaa seuraavan kerran. Huomenna siis pitää käydä ekana Forssassa tuon purkin kanssa ja sitten tulla takaisinpäin ja käydä uusintakatsastuksessa tuon Transpon kanssa. Katastusmiäs kun viimeksi ei päästänyt sitä läpi... Astinlaudat ruostuneet puhki (ei oikeasti olisi haitannut mitään kun en kuitenkaan siihen astu!) ja hammastanko oli välyksellinen mutta nyt se on vaihdettu parempaan. Toivottavasti nyt tulee leima!

Pirtin takassa rätisee tuli. Kissakin on taas löytänyt lämpimän lempipaikkansa takan päällä. Puuhellassa on myös valkea, saadaan tupaankin lempeää lämpöä. Porin-Mattiin viritetään tuli vähän myöhemmin. Siinä kun lämpö ei säily pitkään, valitettavasti.

Soittelin tuossa yhdelle kaverille ja varailin sunnuntaille tyttöjen hiustenleikkuuaikaa. Päiväkodissa kun on maanantaina kuvaus. Taidan huomenna käydä ostamassa tytöille jotkin kivat asut kuvausta varten. Alunperin ajattelin että olisin itse ommellut työille jotain päällelaitettavaa, mutta aikataulussa ei ole niin paljoa väljää että oikeasti ehtisin.

**********************

Sellattista. Nyt tarttis varmaan ottaa hiukka lisää kahvetta ja siirtyä soffalle...

Tässä vielä Esikoisen piirros kohta kahden vuoden takaa.
252511.jpg