Eli sairaslomani loppuu tänään 1.3. ja menen töihin seuraavaksi yöksi eli työvuoroni alkaa 2.3. klo 00.00 eli heti kun vuorokausi vaihtuu. Nyt pitää vain koittaa kääntää vuorokausirytmiä sopivaksi. Viimeyönä onnistuin valvomaan kolmeen asti, nukuin makoisasti yhteen päivällä ja illansuussa otin puolentoista tunnin tirsat.

Palautin työmaalle nokkakärryt eilisen puolella kun mies vihdoin ja viimein sai kärrättyä tuon rikkoontuneen pesukoneen ulos. Kiitteli kyllä että oli hyvä juttu että sain nuo kärrit lainaan, muuten olisi ollut ihan mahdottomuus roudata tuota aparaattia mihinkään.

Lastenhuoneessa pitäisi vissiin tehdä pieni pintaremontti ennen kuin tuo uusi sänky sinne viedään. Seinät tarttis ehdottomasti uuden maalipinnan, tytöt kun on piirtäneet seinät ihan kamaliksi. Ajattelin että sinne voisi nyt laittaa sen lasikuitutapetin, kun ei viitsisi kahta maalityyppiä laittaa. (Historiaa: Kun tuo lastenhuone erotettiin tuosta toisesta päätyhuoneesta, niin appiukko koitti kivenkovaan väittää että seinät on alunperin maalattu lateksilla. Itse kyllä katsoin seinämaalin olevan öljymaalia, mutta mies uskoi ennemmin isäänsä kuin mua. No nyt on vuosia jo kirottu kun maalit rapisee seinistä, siis niistä seinistä joita ei pystytetty tuon remontin yhteydessä... Eli öljymaaliahan se oli.) Ja olisihan se aikamoinen homma raapia se kaikki irtoava lateksi niin ettei sitä jäisi yhtään. Lasikuitutapetin alle sitä saa hiukan jäädäkin.

Eli rahareikiä on... Myös se pesukone pitäisi ostaa! Kunnalta kysyin että mitenkäs tää menis, maksaako he meille puolet tuon koneen hankinnasta (tiedän tarkemmin tänään päivällä jossain vaiheessa) kun MS-liiton toimittamassa "Mistä apua" -oppaassa sanotaan näin:
"Vaikeavammaisille tarkoitettujen palvelujen lisäksi on olemassa kaikille vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille tarkoitettuja palveluja, joita kunta myöntää harkintansa mukaan. Näitä ovat:
- kuntoutusohjaus
- sopeutumisvalmennus
- henkilökohtainen avustaja
- päivittäisissä toimissa tarvittavat välineet, koneet ja laitteet
- ylimääräiset vaate- ja erityisruokakustannukset
- muut tarpeelliset palvelut

Välineet, koneet, laitteet

Sosiaalitoimistosta voi hakea avustusta esimerkiksi auton ostoon tai vamman takia tarpeellisen kodinkoneen hankintaan. Autoon tehtävät muutostyöt ja lisälaitteet korvataan yleensä kokonaan. Vamman takia tarpeellisen laitteen hinnasta kunta voi korvata puolet. Kunta voi antaa laitteen myös lainaksi vammaisen henkilön käyttöön."


Lankahamsterikuu sitten loppui kohta tunti sitten. Sain kuun aikana peräti kolme työtä tehtyä... Grammoissa tuo teki 236 grammaa kaikkineen... Eipä juuri mitään jos ihan tarkkoja ollaan. Omassa ryhmässä (Lankahamsterit 3) osa on saanut kulutettua kolmea kiloa lankaa... Mutta ajattelin pudostuskisaan vielä ottaa osaa, äippälomalla kun saattaa puikkoja voida heilutella vielä vähän enemmän. Lankahan ei ihan heti tule loppumaan, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu kuinka kauan niitä kaikenmaailman uutuuslankoja kykenee vastustamaan... Novitan langoista se bambulanka kiinnostaa ihan todella. Ja lisäksi eräs ystäväni oli laittanut miehensä käymään Lidlissä lankaostoksilla ja tiemmä sinne oli eksynyt LasVegas -lankaa sellaisessa värissä jota ystäväni ei itse halua käyttää... Eli mua lähestyttiin tällaisen lankatarjouksen muodossa... Aaaargh!

Jos nyt menis vaikka tuonne soffalle neulomaan jotain pudotuskisaan soveltuvaa juttua... Laittais vaikka radion päälle