488537.jpg


Tuo juttu löytyy täältä. Laitoin tuon miehellekin linkkinä, ja hän luki sitä hetken uskoen asiaan, mutta sitten hoksasi tuon pienellä präntätyn. Tuolla onkin kommenttia ettei tällaisilla asioilla saisi leikitellä edes aprillipäivänä. Kuinka moni tuonkin jättää muistisopukoihinsa totena. Sääli.

Tuossa juuri miehen kanssa puhuttiin imetyksestä ja siitä että hänestä on tuntunut hyvältä se, että olen tässä suhteessa "luonnollinen äiti". Se kuinka esikoisen odotusaikana ajattelin että kai mä sen jotain kuukauden imetän niinkuin kaikki muutkin lähipiirissä. Kun vauva sitten tuli kuukauden ikään ja kaikki sujui hyvin, niin ajattelin että sitten loppuu kun hampaita tulee. No hampaat tuli 3 kk iässä ja imetys jatkui. Sitten ajattelin että kiinteiden aloittamisen yhteydessä imetys jäisi. No eipä jäänyt... Tulin uudelleen raskaaksi kun esikoinen oli noin 9 kk. Maidontulo niukkeni, mutta tyttöpä ei halunnut tisuttelusta luopua, joten jatkoin imetystä läpi raskauden. Neuvolan terveydenhoitaja oli kauhuissaan ja pelotteli keskenmenolla tms. Onneksi olin liittynyt aikoinani imetystukilistalle ja sain sieltä hyvää ja asiallista vertaistukea. Lisäksi hyvin koottuja faktatietoja, jotka printtasin terkkarille ja läiskäsin nenän alle seuraavalla neuvolakäynnillä kun taas alkoi mutista vieroittamisesta. Siihen nippuun loppui mutinat!

Nuorempi tyttö syntyi ja kasvoi hienosti melkein 7 kk ikäiseksi pelkällä rintamaidolla vaikka esikoinenkin kävi kerrasta kolmeen kertaan päivässä edelleen rinnalla. Joten sain toisenkin terveydenhoitajan väitökset kumottua, lähinnä siitä ettei pienemmälle jää riittävästi ravintoa jos isompi käy myös rinnalla. Imetystaipaleeni kesti muutamaa päivää vaille 4 vuotta yhtäjaksoisesti. Esikoinen kävi viimeisen kerran rinnalla noin 3,5 vuoden iässä ja vierottui itse. Nuoremman tytön jouduin pakkovierotamaan 2,5 vuoden iässä kun halusin luovuttaa munasoluja.

Mies kysyi, että kuinka kauan olen tätä tulevaa tuloksata ajatellut imettää... Eipä siihen voinut muuta sanoa, kuin että en yhtään tiedä. Niin kauan varmaankin kuin vain kelpaa, eli lienee vuosien "urakka" =)