Maanantaina oltiin ystäväni Einin pojan ristiäisten "rääppijäisissä" ja vietiin yhdistetty kortti-lahja, eli lähes tyhjä 6"x6" skräppikirja. Olikin tiemmä onnistunut vieminen kun poika ei ollut saanut ollenkaan vauvakirjaa.

Tiistaina oltiin Särkänniemessä. Mentiin junalla ja Tampereella mentiin ihan ekana RAXiin syömään. Nämä kaksi ekaa tulivat ihan käsittämättömän halvoiksi... Junassa konnari ei tullut missään vaiheessa rahastamaan meita, vaikka Humppilassa auttoi pikkumiehen rattaat kyytiin ja sama konduktööri auttoi rattaat alas Tampereella! En ole ikinä ennen matkustanut pummilla! Eikä nytkään olisi menty pummilla ellei konnari olisi unohtanut käydä rahatamassa! Käsittämätöntä! Ja Raxissa nuori kassa rahasti tytöiltä 0-4 -vuotiaiden syömiset... Tämän huomasin vasta kotona...

Särkänniemeen upposikin sitten vähän enemmän rahaa. Delfiinit olivat upeita ja temppunsa mainioita. Tiesittekö muuten että delfiinit imettävät poikastaan muutamia vuosia! Akvaariokin kierrettiin läpi ja Näsinneulassakin käytiin... Huvipuistossa tytöt kävivät monissa hetkuttimissa ja muutamaan piti sitten isänkin mennä mukaan, koska nuoremmalla tytöllä oli pituutta hiukan liian vähän.

Kotiin palattiin illalla ja tällä kertaa ostin asemalta lipun (koko perhe 26,60€) joka myös leimatiin. Esikoinen vain sai huutopotkuraivarin, koska lastenohjelmat oli menneet sivu suun... Äiti taasen oli riemuissaan kun SNY oli laitanut korttia ja nappeja, joita voisi käyttää vaikka nukkekodissa. KIITOS!

No osaltaan kiukuttelu oli väsymyksestä. Seuraavana päivänä tyttö oli taas oma itsensä. Ja keskiviikkona tytöt sitten menivätkin mummulaan kun miehellä oli Turussa korvatarkastus. Mentiin kolmestaan (mä, mies ja pikkuisäntä) mun autolla kun sitäkin piti ulkoiluttaa moottoritiellä. Sillä välin kun mies oli lääkärillä, niin minä ja poju käytiin Riemulin puodilla noutamassa tilaus ja höpöttämässä hetken aikaa. Ja sitten mentiin koko porukalla vielä Biltemaan... Mukaan tarttui monenlaista tarviketta, vaikka mentiinkin hakemaan vain mun moottoripyörään akkua ja miehen autoon lisäjarruvaloa.

Paluumatkalla koukattiin vielä vanhempieni luona kun kerran pakettiautolla oltiin liikenteessä. Isäni nimittäin oli luvannut meille tuohon terassille rännit. Nyt nekin saatiin kotiin. Minä sain lisäksi äitiltä yhden hänelle liian ison takin. johon pitää vielä vetoketjukin vaihtaa. Saan tehtyä tuosta erittäin näppärästi kantotakin telveksi, kun IhanItsen kautta olen takkivetoketjuja ostellut. Vanhempi tyttö sai talvitakin ja nuorempi sitten mun vanhan koristeellisen t-paidan. En ole varma, että onko se paita taatani Neuvostoliiton matkalta tuoma tuliainen vaiko äitini tuoma Tallinnasta... Kovasti se ainakin on slaavilaisvaikutteinen.

Mutta oli se sitten taas kiva kotiinkin tulla... Ja tämä päivä on oikeastaan vain oltu ja kohta mennään saunaan...